08.05.2014 11:53

Apua Syyrian pakolaisille Turkissa

 Ganziatepissa ovat suuri määrä Syyrian pakolaisia ​​, mutta kukaan ei voi sanoa tarkasti, kuinka monta . Gunilla Luther - Lindqvist uskoo, että melkeinen joka toinen perhe, joka tulee vastaan ovat Syyrian pakolaisia ja ovat paenneet sisällissodan kauhut .
Nada North saa apua SREO.lta.
 
Yhdistys Nada - Pohjola ei voi toimia itsenäisesti Syyrian pakolaisten hyväksi,eli kaikki tavarat joilta tule Suomesta joutuu mennä SREO.n kauttaa . Yhdistys tekee yhteistyötä Syyrian järjestö nimeltä SREO .
 
SREO tarkoittaa Syrian Research and Evaluation Organisation. Gunilla Luther - Lindqvist  sanoo että SREO:lla on myös sivuliikkeen Helsingissä , Suomessa .
 
Nada -Pohjoinen apu koostuu pääasiassa rahasta pakolaisleireille. Apu annetaan nyt  henkilökohtaisella tasolla ja suoraan yksittäisille SREO avustuksella .
 
 
52 ihmistä yhdessä  kaksi huonetta ja keittiössä
 
Nada Pohjoinen yrittää tuoda apua suoraan niille perheille, jotka sitä eniten tarvitsevat . Ms Luther- Lindqvist mukaan saavat pakolaisleirit jo jonkunlaisen avusutus jo ja siksi Nada Pohjoinen ei siitoutuu niihin .
- Näimme asunto Ganziatepiassa jossa  asui 52 ihmistä kahdessa huoneissa ja keittiössä . Ei ollut huonekaluja missään huoneissa paitsi patjat . Miehet yhdessä huoneessa , naiset toisessa . Puolet heistä oli lapsia . Se oli niin koskettava, sanoo Gunilla Lindqvist - Luther .
 
 Asunnossa asui myös isä joilla on kuusi lasta, hän oli vammoittunut kranaatinheitintulessa  ja on  työkyvytön,Nada-Pohjoinen antoi miehelle rahaa että pääse leikkaukseen.
Nada - Pohjoinen  vieraili myös sairaalassa kaupungissa Kilisissä, sijaitsee Syyrian rajan . Siellä he yrittivät  ottaa yhteyttä järjestön Lääkärit ilman rajoja ja ajatus on että  Nada -Pohjoinen antaa varoja hankkiakseen muun muassa proteesit ihmisille, jotka ovat menettäneet raajoja taistelussa  Syyriassa .
 
Mitä tapahtuu seuraavaksi ?
 
Yhdistys Nada - Pohjoinen ei ole suunnitelmassa jatkoa tämän jälkeen avustustoimintaan , mutta on mahdollista, että jatketaan .
- Spontaanisesti  tuntuu, että haluamme miettiä, miten voisimme auttaa tulevaisuudessa . Ihmisillä ei ole peitoja, tyynyyjä. Meidän unelma on pystyä lähettää Suomesta tavaraa ja se tulisi tehdä ennen talven tuloa . Emme ymmärrä, miten nämä ihmiset selviävät talven , sanoo Ms Luther - Lindqvist .

—————

Tillbaka